Juni is modemaand in Arnhem

Arnhem heeft een reputatie als modestad, met bijzondere conceptstores en merken die exclusief verkrijgbaar zijn in de stad. Dit is deels te danken aan de ArtEZ kunstacademie, die sinds 1953 een succesvolle modeafdeling heeft. De afdeling heeft al vele bekende modeontwerpers voortgebracht, waaronder Viktor & Rolf, Suleyman Demir, Oscar Raaijmakers, Jan Taminiau, Eefje Frankenhuis en Iris van Herpen.

Tijdens de Juni Modemaand staat mode, design en creativiteit centraal in de binnenstad van Arnhem. Het festival begint met het Fashion + Design Festival, waar lokaal talent wordt gepresenteerd met onder andere ontwerpers die hun werk tonen in Rozet en de tentoonstelling “Tussen Grenzen” in Museum Arnhem.

Tijdens de Juni Modemaand kun je je laten inspireren door de Nacht van de Mode in het Modekwartier, verschillende workshops in de binnenstad en evenementen zoals de Stockdagen Arnhem, waar topontwerpers en luxe winkeliers hun collecties presenteren. Ook zijn de modeshows van de nieuwe generatie ontwerpers van Rijn IJssel en ArtEZ jaarlijks hoogtepunten.

Meer informatie tref je in het JIMMY magazine, klik hier om de PDF te downloaden.