Over ons: Biz Korenkwartier

wat is een biz

Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen de ondernemers samen investeren. Het geld voor de investeringen wordt via een verplichte bijdrage bij elkaar gebracht. Dat gebeurt op basis van een concreet activiteitenplan (BIZ- plan) voor de komende 5 jaar. Dat plan is gemaakt op basis van gesprekken met een groot aantal ondernemers. Het gaat hierbij om het hele Korenkwartier en niet alleen om de Korenmarkt.

waarom een biz

Wij vinden het belangrijk om ervoor te zorgen het Korenkwartier aantrekkelijk, schoon, verzorgd, veilig en toegankelijk is. Kortom wij willen zorgen voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat, nu en in de toekomst. Gezamenlijk investeren en acties oppakken is hiervoor belangrijk. Een BIZ is hiervoor een goed middel.

hoe het werkt

Je bent een gebruiker óf eigenaar van een leegstaand pand in het Korenkwartier. De BIZ-bijdrage is gebaseerd op de WOZ-waarde van het pand. De gemeente heft de bijdrage in de vorm van een belasting en stort het geld op de rekening van de BIZ-stichting. Daarmee voert de BIZ-stichting de bovenstaande activiteiten uit. Het geld is en blijft dus van het Korenkwartier!